Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Παραμυθοκόρες στο Festival Internazionale di Storytelling


Οι Παραμυθοκόρες ετοιμάζουν βαλίτσες για το Bolzano-Bozen. Εκεί θα συμμετέχουν στο διεθνές φεστιβάλ αφήγησης Festival Internazionale di Storytelling που διοργανώνει το Raccontamiunastoria, φορέας για την προώθηση της αφήγησης στην Ιταλία. Είναι η τέταρτη χρονιά που το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται στην Ιταλία και η πρώτη φορά που ταξιδεύει εκτός Ρώμης.
Σε ένα κάστρο στις Δολομιτικές 'Αλπεις από 27/9-30/9 θα μαζευτούμε αφηγητές από όλη την Ευρώπη και θα μοιραστούμε ιστορίες, παραμύθια, τραγούδια, μύθους και θρύλους.

Οι Παραμυθοκόρες θα συμμετέχουν με δύο παραστάσεις στα Αγγλικά.

Η σκοτεινή πλευρά του ήλιου - The dark side of the sun: Stories of the Greek mythology

Στην Ελλάδα, το καταμεσήμερο του καλοκαιριού, όταν ο ήλιος καίει, μπορείς να δεις όμορφες Νύμφες να παίζουν στις όχθες και τέρατα να κρύβονται πίσω από τα δέντρα. Κάτω από το λαμπρό φως του ήλιου τίποτα δε μπορεί να κρυφτεί, τίποτα δε φανερώνεται και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Οι Παραμυθοκόρες σας φέρνουν ιστορίες από την ελληνική μυθολογία αλλά και το θρύλο με ανθρώπους, τέρατα και θεούς σε μια αιώνια μάχη ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως. 

In Greece on a summer’s midday, when the light of the sun burns the brightest, you can see beautiful Nymphs play on the shores, and monsters hide behind trees. Under the bright light of the Greek sun nothing can hide, nothing is shown and nothing is what it seems like. “Paramythokores” bring you stories from the Greek mythology with humans, monsters and gods and the eternal battle between darkness and light.

Αν έχεις τύχη διάβαινε - The fortune of the unfortunate search for luck 

"Γιατί δεν έχω καθόλου τύχη;" Αν θέλετε την απάντηση σε αυτή την ερώτηση, ελάτε να ακούσετε ιστορίες για την τύχη και την ατυχία. Ιστορίες από όλο τον κόσμο για εκείνους που έψαξαν απεγνωσμένα για την τύχη τους, ακόμα και όταν ήταν μπροστά στα μάτια τους, για κείνους που έφτιαξαν μόνοι τους την τύχη τους και για άλλους που έβλεπαν μόνο την καλή πλευρά της ζωής. Λοιπόν...εσείς πώς τα πάτε με την τύχη;

“Why don’t I have any luck?” If you want an answer to this question, come and hear stories about luck and misfortune. Stories from around the world about men who desperately looked for their luck even if it was in front of them, men who made their own luck and others who saw all that was good in life. So…do you have any luck?

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να τις βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου